11 Kasım 2015 Çarşamba

TC-AFY - Pegasus Havayolları

Merhabalar değerli Havacılık Meraklıları dostlarım. sizlere bu gün AFY yi anlatacağım.
Bir diğer büyük taşıyıcılarımızdan biri olan Pegasus Havayollarında bir zamanlar çalışmış olan TC-AFY tescilli Boeing 737-4Q8 tipi uçak 1971 yılındaki üretiminden sonra (ilginç bir şekilde 1971 - 1990 arası hiç sesi soluğu çıkmıyor ve ilk uçuşunu 199 yılında yapıyor)  1990 yılından 1994 yılına kadar Malaysia Airlineste 9M-MJC tescili ile çalışmış. Sonrasında 1994 yılında Pegasus Havayollarına gelerek TC-AFY tescilini alarak 1994 yılın 2. ayı ile 8. ayları arasında Pegasusta çalışmış. Elimizdeki ve internette ulaşabildiğim tek fotoğrafı bu aşağıdaki. Boyaması Malaysia Air yalnız tescil Türk tescili TC-AFY.




Yukarıdada bahsettiğim üzere 8 ay kadar bir süre Pegasusta uçtuktan sonra yine 1994 yılında VT-SID tescilini alarak Sahara India Airlineste çalışmaya başlıyor. Bundan sonra herhangi bir tescil kaydı gözükmediğinden intyernette küçük bir  araştırma sonucu 9 Ekim 2005 yılında Kalküta -  Mumbai seferini yaparken Mumbai Chattrapati Shivaji Havaalanına inişi sırasında pistten çıkarak onarılamayacak derecede hasar alıyor ve sanırım hurdaya ayrılıyor. Kazanın sevindirici yanı 117 kişi,den kimsenin yaralanmaması.
Pegasusun AFY sininde hikayesinin böylece sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sanırım incelemelerimin içinde en kısa olanı bu oldu. Bir dahaki incelemede tekrar görüşmek üzere. Sevgiyle kalın.
Erhan Aydoğdu.

Araştırmayı biraz derinleştirince Açağıdaki fotoğrafıda buldum. Sahara İndia Airlines tescili ile fotoğrafı aşağıda.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder